Pogoji poslovanja

Piškotki so v delu

Pravno obvestilo

O spletni strani
Za namene tega pravnega obvestila pomeni spletna stran skup podstrani na naslovu www.avtoplus-tps. Vse pravice so pridržane. Informacije in gradiva na spletni strani https://www.avtoplus-tps.si/ so informativne narave, razen če je na spletni strani izrecno drugače navedeno, ravno tako so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine podjetja AVTOPLUS TPS d.o.o..
Slike na spletni strani www.avtoplus-tps. so le simbolične in zgolj informativne narave. Vsi podatki in informacije, omenjene na spletni strani in v dokumentih se lahko spremenijo, prav tako si v tekstovnem delu pridružujemo pravico do napak.
Pravno obvestilo velja samo za spletno stran www.avtoplus-tps.si in z njo povezane podstrani, ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe. Sami ste dolžni preveriti izjave o varstvu podatkov spletnih strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe, saj so te spletne strani zunaj našega nadzora in podjetje ni odgovorno za njihovo vsebino in ukrepe glede varstva podatkov.
Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o. do preklica obdeluje in uporablja osebne podatke za naslednje namene obdelave in uporabe: statistična obdelava, segmentacija kupcev, obdelava preteklega nakupnega obnašanja, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva in revij, vabila na dogodke, telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje. Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.
Ker nam je zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani www.avtoplus-tps.si pomembna, vas bomo v Izjavo o varstvu osebnih podatkov podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o.


Omejitev odgovornosti
Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o. ne nosi odgovornost in ne daje garancije za nemoteno uporabo spletne strani https://www.avtoplus-tps.si/, uporabniki jo uporabljajo na svojo odgovornost. Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o. oz. katerakoli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah in novih informacijah in gradivih, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na https://www.avtoplus-tps.si/ ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o. ni odgovorno za škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani. Ravno tako ni odgovorno za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do spletne strani https://www.avtoplus-tps.si/.
Vsebine objavljene na spletni strani https://www.avtoplus-tps.si/ so last podjetja AVTOPLUS TPS d.o.o. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Javno objavljanje, reprodukcija, prodaja ali kakršnokoli preoblikovanje teh vsebin je prepovedano brez predhodne pisne odobritve podjetja AVTOPLUS TPS d.o.o.. Vse prošnje z vsebovano obrazložitvijo namena uporabe vsebin iz spletne strani lahko posredujete upravljalcu spletne strani.

Informacije o upravljavcu spletne strani
AVTOPLUS TPS d.o.o.
Partizanska cesta 75D
Sežana, 6210 Sežana
Izjava o varstvu osebnih podatkov na spletni strani
Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o. je za zaščito vaših podatkov sprejelo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike. Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma obvestili, če je možno pa najkasneje v 72 urah.


Uporaba s strani mladoletnih oseb
Vse obdelave osebnih podatkov lahko uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Podatki, ki jih posredujete vi

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko stopite z nami v kontakt preko el. pošte ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za zakonite namene, ki jih posebej navajamo v nadaljevanju.

Podatki, ki jih mi zbiramo

Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v tej izjavi ter v naših Smernicah za uporabo piškotkov.

Nameni, za katere se osebni podatki obdelujejo in pravna podlaga za njihovo obdelavo

Splošni kontaktni obrazec
Kontaktni obrazec (informacijski material o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedba glede servisnega termina, dopolnilna oprema, pohvala in kritika, drugo): ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o izbranem trgovcu in besedilo vaše poizvedbe).
Namen: odgovor na vašo poizvedbo
Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja:
Npr.: besedilo poizvedbe, znamka, model vozila, registrska oznaka, št. prevoženih kilometrov, številka šasije, prva registracija, kontaktna oseba v poslovalnici, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, država, telefon, dosegljivost (od/do), telefaks, e-pošta, kontaktna oblika, izbrana storitev (popravilo vozila zaradi prometne nesreče/popravilo/servis), želeni termin (datum/čas), tip stranke (stalna stranka, nova stranka).


Kontaktni obrazec za testno vožnjo
Ko oddate kontaktni obrazec za testno vožnjo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, vaši kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
Namen: Priprava in izvedba testne vožnje.
Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja:
Model vozila, želeni termin, zanimanje za nakup novega vozila, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, poštna številka, kraj, telefon, e-pošta, besedilo poizvedbe.

Kontaktni obrazec prijava na servis
Ko oddate kontaktni obrazec za prijavo na servis, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, vaši kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o serviserju in besedilo vaše poizvedbe) obdelajo in posredujejo izbranemu serviserju
• Namen: odgovor na vašo poizvedbo in izpolnitev zahteve za izvedbo servisa
• Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
• Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja:

Npr.: besedilo poizvedbe, znamka, model vozila, registrska oznaka, št. prevoženih kilometrov, številka šasije, prva registracija, kontaktna oseba v poslovalnici, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, država, telefon, dosegljivost (od/do), telefaks, e-pošta, kontaktna oblika, izbrana storitev (popravilo vozila zaradi prometne nesreče/popravilo/servis), želeni termin (datum/čas), tip stranke (stalna stranka, nova stranka).

AVTOPLUS TPS d.o.o. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali porabniki spletnega mesta in v okviru zakonskih pristojnosti.
Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam, razen če zakon ali zahteva uporabnika ne določa drugače. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Obdelava za drug namen
Zbrani osebni podatki se ne obdelujejo za druge namene, kot so bili zbrani.

Piškotki in vtičniki za družabna omrežja
Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v naših Smernicah za uporabo piškotkov.


Pravice posameznikov
Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši podatki.
Pravica do izbrisa, pozabe in popravka netočnih osebnih podatkov: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo. Imate tudi pravico zahtevati takojšen izbris osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd. V primeru popravka, dopolnitve ali izbrisa osebnih podatkov vam bomo brez odlašanja obvestili.
Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov
lahko zahtevate v primeru netočnosti, nezakonitosti, prenehanja namena obdelave ali vložitve ugovora.
Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.
Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. V primeru uporabe vaših osebnih podatkov za namene obveščanja oz. neposrednega trženja kadarkoli pisno zahtevate prenehanje uporabe vaših podatkov v ta namen. V primeru ugovora obdelavi za namene trženja, bomo vaše osebne podatke v namen trženja in obveščanja nemudoma prenehal obdelovati.
Pravica do pritožbe: v kolikor menite, da smo pri obdelavi vaših podatkov kršili vaše pravice, vas v prvi vrsti prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. V ta namen imamo elektronski naslov sezana@avtoplus-tps.si. Pritožba pa je možna tudi pri slovenskem organu pristojnem za varstvo osebnih podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Odgovorni za varstvo osebnih podatkov
AVTOPLUS TPS d.o.o.
Partizanska cesta 75D
Sežana, 6210 Sežana
e-pošta: sezana@avtoplus-tps.si

Sprememba izjave o varstvu osebnih podatkov
Izjava je bila zadnjič posodobljena 2021.

 

Splošni pogoji popravila vozila 

Prevzem 

Ob prevzemu vozila v servis se naročniku izstavi Naročilo servisa, ki odvisno od primera vsebuje opis potrebnih popravil oz. naročilo ponudbe, ali zgolj prevzem vozila v pričakovanju izstavitve delovnega naloga. S podpisom Naročila servisa ali izstavitve naročilnice, naročnik (ali njegov predstavnik) daje svoje soglasje k navedenim splošnim pogojem popravila vozila. Če naročnik naroči dodatne storitve po predaji vozila v delavnico, se izstavi nova naročilnica oziroma dopolni Naročilo servisa z opisom potrebnih popravil in podpisom naročnika. 

Ponudba 

V kolikor želi naročnik pred popravilom svojega vozila vedeti, kolikšen bo strošek popravila, lahko zahteva od servisa, da mu izda ponudbo z označenim rokom veljavnosti. Ocena stroškov popravila je zgolj informativna. V kolikor naročnik zahteva demontažo in ponovno montažo delov, ki so predmet popravila pred pričetkom del, stroške, ki so s tem povezani, plača naročnik. Stroški, ki nastanejo v zvezi z izdajo ponudbe, se lahko odbijejo od končnega računa, ki ga servis izstavi naročniku za opravljeno popravilo. V znesek ponudbe niso vključeni stroški, ki so nastali pri prevozu vozila do servisne delavnice, razen če se pogodbeni stranki sporazumeta drugače. Preden gre vozilo v popravilo, mora naročnik podpisati Naročilo servisa in s tem potrdi naročilo popravila. Če v času popravila nastanejo drugačne okoliščine, kot jih je predvidel servis v ponudbi oz. kot je bilo dogovorjeno, mora o tem obvestiti naročnika in pridobiti soglasje za dodatna popravila. 

Delovni nalog 

Če naročnik zahteva popravilo svojega vozila brez izstavitve ustrezne ponudbe, servis izpolni Naročilo servisa, ki ga mora naročnik oz. predstavnik naročnika podpisati pred pričetkom del in s tem potrditi naročilo popravila. Naročnik lahko izrazi tudi željo, da bo obdržal dele, ki jih je serviser zamenjal, razen delov zamenjanih pri garancijskem popravilu. Če se v času izvajanja del pojavi potreba po dodatnih servisnih storitvah, mora serviser o tem obvestiti naročnika in pridobiti soglasje za izvedbo dodatnih popravil. Za izvedbo nujno potrebnih dodatnih servisnih storitev do višine 10% celotne vrednosti že naročenih servisnih storitev, servis ne potrebuje soglasja naročnika.

Zavarovanje 

Servis v nobenem primeru ne more biti vmešan v sporu, ki bi nastal med zavarovalnico in naročnikom, ki je naročil popravilo svojega vozila po udeležbi v nezgodi oziroma s plačilom iz naslova zavarovalne police. Vsekakor je naročnik dolžan servisu povrniti stroške vseh popravil. 

Prevzem vozila

S podpisom obračunanega delovnega naloga naročnik potrdi strinjanje z vsemi navedenimi izvedenimi servisnimi deli v delovnem nalogu in prevzem vozila. S podpisom računa, ki ga servis izstavi za opravljene storitve, naročnik potrdi plačilo naročenih in izvedenih servisnih del. 

Odgovornost za osebne predmete 

Servis ne prevzema odgovornosti za osebne predmete, ki se nahajajo v vozilu in niso predmet popravila. Izvajanje popravil V primeru, da pred pričetkom del kupec zahteva še mnenje tretje osebe, kar navede na naročilnici ali Naročilu servisa, se zadnji rok popravila prestavi za toliko dni, kolikor jih preteče od dneva podpisa naročilnice do dokončnega mnenja omenjene tretje osebe, glede na naročena dela. Dela se izvajajo skladno z zahtevami oz. naročilom naročnika, ki je navedeno v Naročilu servisa. Pred pričetkom popravila lahko servis zahteva zavarovanje plačila oz. predplačilo. 

Prevzeta odgovornost 

Servis odgovarja le za stanje motornega vozila, dodatne opreme in aparate, vgrajene v motornem vozilu ter za nivo goriva, kot je zabeleženo ob prevzemu motornega vozila v servis in navedeno v Naročilu servisa. 

Plačilo računa za popravilo 

Delni znesek, ki ga naročnik servisu plača pred dobavo popravljenega vozila na račun naročenih del velja kot predplačilo, ki ga je potrebno upoštevati pri znesku računa. Račun se izstavi skladno s cenikom, veljavnim ob izstavitvi računa. Delo se zaračunava skladno z urnimi postavkami. Slednje, kakor tudi cene nadomestnih delov, so kupcem v vsakem trenutku na vpogled. Plačilo storitev, ki jih je opravil servis se izvrši na blagajni, pred prevzemom popravljenega vozila ali skladno s dogovorom med naročnikom in servisom. V primeru pošiljanja računa po pošti, velja račun kot obvestilo za prevzem vozila. Če naročnik tega ne stori v roku 5 dni, mu servis s priporočeno pošto pošlje obvestilo s povratnico. Če naročnik ne prevzame vozila v roku 48 ur, mu servis lahko zaračuna stojnino. Garancija za kupljene originalne nadomestne dele in dodatno opremo Hyundai Kupljene originalne nadomestne dele Hyundai, ki jih dobavlja Hyundai Avto Trade d.o.o. je možno reklamirati do dveh let od zamenjave brez omejitve kilometrov. Dodatno opremo, ki jo Pooblaščenemu servisu Hyundai dobavlja Hyundai Avto Trade d.o.o. je mogoče reklamirati v skladu z garancijo proizvajalca oz. dobavitelja dodatne opreme, ki znaša najmanj eno leto od dneva nakupa. Garancijska doba za kupljene nadomestne dele in dodatno opremo, ki je ne dobavlja Hyundai Avto Trade d.o.o. je odvisna od garancije, ki jo daje proizvajalec oz. dobavitelj za lastne nadomestne dele oziroma dodatno opremo. Tovrstna garancija velja samo za originalne nadomestne dele Hyundai in dodatno opremo Hyundai, vgrajeno na Pooblaščenem servisu Hyundai. Zamenjavo reklamiranega originalnega nadomestnega dela ali dodatne opreme Hyundai lahko opravi samo Pooblaščeni servis Hyundai, ki je tudi prvotno izvršil vgradnjo. Garancija za uslugo popravila Pooblaščeni servis Hyundai daje 12 mesecev garancije na kakovost svoje usluge. Velja samo za usluge, narejene na tem Pooblaščenem servisu Hyundai. 

Varstvo osebnih podatkov 

Z vašimi osebnimi podatki bomo ravnali v skladu z vsebino zadnjega obrazca Soglasje za obdelavo osebnih podatkov, ki ste ga izpolnili in nam je na voljo. Podatki se hranijo do vašega preklica oz. dokler je potrebno, da se doseže namen, zaradi katerega so podatki zbrani ter se po preteku roka izbrišejo, uničijo, blokirajo oz. anonimizirajo. Upravljalec, podjetje Hyundai Avto Trade d.o.o. Ljubljana se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta.