Politika zasebnosti

O spletni strani

Za namene tega pravnega obvestila pomeni spletna stran skup podstrani na naslovu www.avtoplus-tps. Vse pravice so pridržane. Informacije in gradiva na spletni strani https://www.avtoplus-tps.si/ so informativne narave, razen če je na spletni strani izrecno drugače navedeno, ravno tako so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine podjetja AVTOPLUS TPS d.o.o..

Slike na spletni strani www.avtoplus-tps. so le simbolične in zgolj informativne narave. Vsi podatki in informacije, omenjene na spletni strani in v dokumentih se lahko spremenijo, prav tako si v tekstovnem delu pridružujemo pravico do napak.

Pravno obvestilo velja samo za spletno stran www.avtoplus-tps.si in z njo povezane podstrani, ne pa tudi za spletne strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe. Sami ste dolžni preveriti izjave o varstvu podatkov spletnih strani, ki jih nadzorujejo in upravljajo tretje osebe, saj so te spletne strani zunaj našega nadzora in podjetje ni odgovorno za njihovo vsebino in ukrepe glede varstva podatkov. 

Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o. do preklica obdeluje in uporablja osebne podatke za naslednje namene obdelave in uporabe: statistična obdelava, segmentacija kupcev, obdelava preteklega nakupnega obnašanja, pošiljanje ponudb, reklamnega gradiva in revij, vabila na dogodke, telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje. Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o  podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje.

Ker nam je zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani www.avtoplus-tps.si pomembna, vas bomo v Izjavo o varstvu osebnih podatkov podrobno seznanili z obdelavo osebnih podatkov. Za varstvo podatkov te spletne strani je odgovorno podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o.

Omejitev odgovornosti

Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o. ne nosi odgovornost in ne daje garancije za nemoteno uporabo spletne strani  https://www.avtoplus-tps.si/, uporabniki jo uporabljajo na svojo odgovornost. Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o. oz. katerakoli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi spletne strani ali še sodeluje pri nadgradnjah in novih informacijah in gradivih, ne odgovarja za škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na https://www.avtoplus-tps.si/ ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Podjetje AVTOPLUS TPS d.o.o. ni odgovorno za škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani. Ravno tako ni odgovorno za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do spletne strani https://www.avtoplus-tps.si/.

Vsebine objavljene na spletni strani https://www.avtoplus-tps.si/ so last podjetja AVTOPLUS TPS d.o.o.  Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Javno objavljanje, reprodukcija, prodaja ali kakršnokoli preoblikovanje teh vsebin je prepovedano brez predhodne pisne odobritve podjetja AVTOPLUS TPS d.o.o.. Vse prošnje z vsebovano obrazložitvijo namena uporabe vsebin iz spletne strani lahko posredujete upravljalcu spletne strani.

Informacije o upravljavcu spletne strani

 AVTOPLUS TPS d.o.o.

Partizanska cesta 75D

Sežana, 6210 Sežana

Izjava o varstvu osebnih podatkov na spletni strani

Podjetje  AVTOPLUS TPS d.o.o. je za zaščito vaših podatkov sprejelo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vaše podatke med drugim ščitijo pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Sprejeti ukrepi se redno preverjajo in nenehno prilagajajo stanju tehnike.  Če pride do kršitve varstva vaših osebnih podatkov, ki predvidoma pomenijo veliko tveganje za vaše pravice in svoboščine, vas bomo o tem nemudoma  obvestili, če je možno pa najkasneje v 72 urah.

Uporaba s strani mladoletnih oseb

Vse obdelave osebnih podatkov lahko uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 15 let. Uporaba sistemov in orodij in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. 

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Podatki, ki jih posredujete vi

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Ko stopite z nami v kontakt preko el. pošte ali na naši spletni strani izpolnite obrazec s podatki, se strinjate, da se podatki, ki jih navedete v posameznem obrazcu, obdelujejo za zakonite namene, ki jih posebej navajamo v nadaljevanju.

Podatki, ki jih mi zbiramo

Ko obiščete našo spletno stran, so osebni podatki tehnično samodejno zajeti na podlagi piškotkov. Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v tej izjavi ter v naših Smernicah za uporabo piškotkov.

Nameni, za katere se osebni podatki obdelujejo in pravna podlaga za njihovo obdelavo

Splošni kontaktni obrazec

 • Kontaktni obrazec (informacijski material o modelih, nakupu vozila, financiranju vozila, poizvedba glede servisnega termina, dopolnilna oprema, pohvala in kritika, drugo): ko oddate posamezni kontaktni obrazec, se obdelajo vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o izbranem trgovcu in besedilo vaše poizvedbe).
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo
 • Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: 

Npr.: besedilo poizvedbe, znamka, model vozila, registrska oznaka, št. prevoženih kilometrov, številka šasije, prva registracija, kontaktna oseba v poslovalnici, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, država, telefon, dosegljivost (od/do), telefaks, e-pošta, kontaktna oblika, izbrana storitev (popravilo vozila zaradi prometne nesreče/popravilo/servis), želeni termin (datum/čas), tip stranke (stalna stranka, nova stranka).

Kontaktni obrazec za testno vožnjo

 • Ko oddate kontaktni obrazec za testno vožnjo, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, vaši kontaktni in identifikacijski podatki) obdelajo in posredujejo izbranemu trgovcu.
 • Namen: Priprava in izvedba testne vožnje.
 • Utemeljitev: izvrševanje pogodbe oz. izvedba predpogodbenih ukrepov na vašo zahtevo.
 •  Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: 

Model vozila, želeni termin, zanimanje za nakup novega vozila, kontaktna oblika, nagovor, naziv, ime, priimek, poštna številka, kraj, telefon, e-pošta, besedilo poizvedbe.

Kontaktni obrazec prijava na servis

 • Ko oddate kontaktni obrazec za prijavo na servis, se vaši osebni podatki kategorij* (podatki o vozilu, vaši kontaktni in identifikacijski podatki, izbrane storitve, informacije o serviserju in besedilo vaše poizvedbe) obdelajo in posredujejo izbranemu serviserju
 • Namen: odgovor na vašo poizvedbo in izpolnitev zahteve za izvedbo servisa
 •   Utemeljitev: Upravičeno zanimanje za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 36 mesecev

*Natančna podatkovna polja: 

Npr.: besedilo poizvedbe, znamka, model vozila, registrska oznaka, št. prevoženih kilometrov, številka šasije, prva registracija, kontaktna oseba v poslovalnici, nagovor, naziv, ime, priimek, podjetje, ulica, poštna številka, kraj, država, telefon, dosegljivost (od/do), telefaks, e-pošta, kontaktna oblika, izbrana storitev (popravilo vozila zaradi prometne nesreče/popravilo/servis), želeni termin (datum/čas), tip stranke (stalna stranka, nova stranka).

 AVTOPLUS TPS d.o.o. se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali porabniki spletnega mesta in v okviru zakonskih pristojnosti.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim strankam, razen če zakon ali zahteva uporabnika ne določa drugače. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Obdelava za drug namen

Zbrani osebni podatki se ne obdelujejo za druge namene, kot so bili zbrani.

Piškotki in vtičniki za družabna omrežja

Podatke zajemamo samodejno z uporabo piškotkov. Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Več informacij o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, najdete v naših Smernicah za uporabo piškotkov.

Pravice posameznikov

Pravica do informiranosti: zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši podatki.

Pravica do izbrisa, pozabe in popravka netočnih osebnih podatkov: če so vaši osebni podatki, ki jih obdelujemo, nepopolni ali nepravilni, lahko kadar koli zahtevate, da jih popravimo oz. dopolnimo. Imate tudi pravico zahtevati takojšen izbris osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd. V primeru popravka, dopolnitve ali izbrisa osebnih podatkov vam bomo brez odlašanja obvestili. 

Pravica do omejitve obdelave: omejitev obdelave svojih podatkov
lahko zahtevate v primeru netočnosti, nezakonitosti, prenehanja namena obdelave ali vložitve ugovora.

Pravica do prenosljivosti podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše podatke, ki ste nam jih dali na voljo, posredujemo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če podatke obdelujemo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.

Pravica do ugovora: če vaše podatke obdelujemo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali pa se pri obdelavi sklicujemo na nujnost zaščite naših upravičenih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi zaščite vaših podatkov. V primeru uporabe vaših osebnih podatkov za namene obveščanja oz. neposrednega trženja kadarkoli pisno zahtevate prenehanje uporabe vaših podatkov v ta namen. V primeru ugovora obdelavi za namene trženja, bomo vaše osebne podatke v namen trženja in obveščanja nemudoma prenehal obdelovati. 

Pravica do pritožbe: v kolikor menite, da smo pri obdelavi vaših podatkov kršili vaše pravice, vas v prvi vrsti prosimo, da se obrnete na nas, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja. V ta namen imamo elektronski naslov sezana@avtoplus-tps.si. Pritožba pa je možna tudi pri slovenskem organu pristojnem za varstvo osebnih podatkov oz. pri evropskem nadzornem organu.

Odgovorni za varstvo osebnih podatkov

AVTOPLUS TPS d.o.o.
Partizanska cesta 75D
Sežana, 6210 Sežana
e-pošta: sezana@avtoplus-tps.si

Sprememba izjave o varstvu osebnih podatkov
Izjava je bila zadnjič posodobljena 2021.

Sprememba izjave o varstvu osebnih podatkov

Izjava je bila zadnjič posodobljena 2022.